Siofok er Balaton’s partyby nr. 1. Den er som et fluepapir for ungdommer på jakt etter fest og moro, med masser av diskoteker og klubber, og med konsertstedet The Beach House som det største trekkplasteret med de største artistnavn.

Det er mange muligheter for å trives i utelivet ved Balatons sørside. Det er mange klubb og diskoteker som alltid er overfylte av ungdom. Man kan forvente å se de mest kjente DJs fra Tyskland, Holland og England spille residence gig’s på de ulike nattklubbene i Siofok sommersesongen, men det er naturligvis flere andre mulighet med bredt tilbud av uformelle pubsteder i Siofok. Om sommeren begynner festen som oftest på stranda, før man går ut rundt midnatt og avslutter ved morgengry.

Siofoks største disco er Flört Disco (8600 Siófok, Sió u. 4.), det har 6 etasjer og 6 barer fordelt på 15000 kvadratmeter. Interiøret er minimalistisk. Stedet har vært besøkt av kjente DJs, f eks Paul van Dyk, Deep Dish og Sasha, mens byens gode nr. 2. er Palace Disco, hvor man treffer man litt yngre utelivsløver, med høy skum-maskin faktor sommeren igjennom.
I Siofok settes også den største open-air klubben rundt Balaton opp. “Coca Cola Beach House” er en årlig klubb/evenement som hvert år kjører konserter over flere dager med live-program og MTV har ofte LIVE sendinger fra denne klubben på sine internasjonale sendinger.

Balaton Sound Festival er den største festivalen tilknyttet Balaton, og arrangeres i Zamárdi, rett i nærheten av Siofok. I 2011, mellom 7. og 10. juli, vil det opptre Djs og band som f eks Gui Boratto, Portishead, Thievery Corporation, men her trekker også stranda og badelivet, som nytes sammen med tusenvis av smilende festivalbesøkende. Bruk hengekøya ute i vannet og nyt musikken, eller spill sandvolleyball eller strandfotball med ungarske, tyske eller engelske besøkende som er hovedmålgruppen til denne festivalen.

Nordsida er mer rolig, men selvfølgelig finnes det kafeer, barer og restauranter også her. I de fleste byene har man dessuten nattklubber, om ikke så imponerende som i Siofok. De største byene, slik som Keszthely og Balatonfüred, finner man naturligvis et større tilbud enn de små tettstedene omkring.

Club Santorini ligger i Balatonfüred, (Fürdő utca 35. - Annagóra park.) og her får du de frekkeste DJ’ene fra Budapest og den nyeste musikken om kveldene i beste Ibizaatil på nordsidens absolutt sentrum. I Füred finner du også Helka Music Club (Széchenyi u. 8.) og mest moderne partystedet på nordlige side av sjøen, og her har man faktisk åpent hele året. Litt lengre inn, i Alsóörs, finner du Dexion som i tillegg till å ha klubbstemning også har en bra terasse med flott panorama over Balatonsjøen!
En annen utelivs-schlager på nordsiden er Illegal 1920 Pub & Disco (Széchenyi u. 9-11.) som ligger i Balatonföldvár. Her spiller man på et retro konsept, men retromusikk, funk, disco og de har en mer voksen atmosfære, hvor det tidvis også er levende dansemusikk.

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Uteliv

Karta