For de som ønsker en aktiv ferie eller opphold er Balaton en perfekt destinasjon! Her kan man gjøre et bredt utvalg av sportsaktiviteter!

Faktisk er det så mange som ønsker dette tilbudet har vi tilbyr sportsreiser tilpasset idrettslag / sportsklubber fra Norge og Sverige. Dette er et populært og ikke minst rimelig alternativ til treningsleire i andre europiske land, og vi har bistått både golfere og internasjonale svømmere med treningsopphold i Balatonregionen.

Om du derimot er turist og bare ønsker litt aktivitet, tror vi understående liste være til hjelp!

Vannsport

Det sier nesten seg selv at Balatonsjøen er Ungarns hovedsenter for hil vannsport. Både strand og vann gir rike muligheter for litt adrenalinutladning. Wakeboarding, seiling, windsurfing, vannski, roing, volleyball, bungee-jumping….listen er nesten uendelig.

Fiske

Selv om Balatonsjøen har ganske grunt vann er den full av fisk. Har du ikke lyst til å fiske fra strandkanten, finner du båtutleie i så å si alle byene langs sjøen.

Golf

Golf er fortsatt en ung sport i Ungarn. Den nasjonale golfforeningen ble etablert så sent som i 1989. Det er ikke mange golfklubber i landet, men de som finns holder bra standard. Balatonområdets største og mest kjente golfklubb er Royal Balaton Golf & Yacht.

Club

Her finner du en 18 hulls bane i hyggelig omgivelse for både barn og voksne og dette er nok den golfbanen som har beste utsikt til sjøen av alle golfbanene rundt Balaton. En annen mulighet er European Lakes Golf and Country Club, ca. 100 km fra Siofok: - Den ligger i Hencse i flotte naturomgivelser nær Zselic naturreservat syd for sjøen. De kombinerer 18 hull/72 par med et luksuriøst landlig hotell.

Sykkel

Dette er nok den mest populære formen for småsport - hvor sykkelglade kan ta seg rundt Balatonsjøen på sykkelveien som går langs bredden av innsjøen. Sykkelutleier finner du flere steder, med varierende T&C og sykkelutvalg. Vi i Balaton.no er en kjent arrangør av sykkelturer både for mosjonister, vinklubber og klubber, ta gjerne kontakt for et uforpliktende tilbud.

Vil bare si hjertelig takk for en flott tur til Balatonsjøen og Budapest. Vi koste oss veldig, og vil kanskje nevne kunsterhotellet som et høydepunkt. Vi syntes turen var veldig fint sammensatt. Dette kunne vi gjerne gjøre igjen. Lykke til videre!
Hilsen Marit og Jan - juli 2014

Tursport

Balaton er et paradis for enhver som er glad i å bruke naturen aktivt og for alle som liker frisk luft og god utsikt. Det er massevis av merkede stier rundt hele sjøen. Det letteste terreng er mot syd, mens den nordlige delen har vulkansk opprinnelse og er fylt med fantastiske fjellformasjoner. Balaton Nasjonalpark har et yrende dyreliv. Balatonregionen er et av Europas fremste våtmarksområder, og som sådan tiltrekker det seg mange turgåere med fugleinteresse. Badacsonyfjellet er en av de mest populære turmål med sine mange småhytter som tilbyr forfriskninger til turgåene. Den flate fjelltoppen er veldig populært på grunn av sine mange fantastiske utsiktspunkter. Tihanyhalvøya er av vulkansk opprinnelse og med sine varme kilder og kratersjøer, er den et aldri så lite paradis for turgåere. Hører du til de som liker å ferdes i skog skal du legge turen til Keszthelyfjelllet. En tur til Lóczyhulen ovenfor Balatonfüred er også et godt alternativ.

Andre sportsaktiviteter

Flere av de små tettstedene/byene rundt Balaton velutbygde idrettshaller, som kan brukes til all slags sport – fotball, kurvball, håndball, badminton, rytmisk gymnastikk, bordtennis, etc. Det er også flere mindre idrettshaller, blant annet som spesialiserer seg på danse kurs/trening. De fleste idrettshaller tilbyr dessuten tjenester som massasje, sauna og gym/styrketrening, også for drop in gjester som kommer gående fra stranden. Andre aktiviteter som minigolf, bob, tennisbaner, gressbaner og selvsagt rikelig med sykkelveier finnes også. Det er flere muligheter til å ha sportopplevelser. Rundt Balatonsjøen ligger mange treningsleier, som tilbyr sportaktiviteter for gruppen din til en rimelig pris.
Vi i Balaton.no er selvsagt behjelpelige med å tilrettelegge for idrettsopphold rundt Balatonsjøen og i Ungarn forøvrig og vi har spesielt gode kontakter innenfor håndball, fotball og turn. Ekspertise er det sjelden mangel på og vi har treningsanlegg med leger, spesialister, personlige trenere, massører og coacher innefor nærsagt enhver gren.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om hvordan vi kan løfte treningsleiren til nye høyder for ditt idrettslag!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Sportsaktiviteter

Karta