Vil du ta med deg hjem noen souvenir, noen spesielt ungarsk og for Balaton regionen? Her gir vi noen tips om hvor du kan kjøpe dem!

Rundt sjøen er det mange suvenirutsalg, og her finner du oftest de viktigste suvenirene fra Balaton-regionen. Postkort, kjøleskapmagneter, flagg. ungarsk paprika og hurra-meg-hei!

Disse utsalgene finner du oftest i bysentra og selvsagt ved badeplasser og badeparker. I disse områdene, som ethvert annet turistområde, er det kremmere som jakter på feriepengene dine, så vil se masse utsalg av bast og treprodukter langs veiene.
På markeder og utvalgte butikker finner du også folkekunst som trad. smykker og ungarske folkedrakter. Vi synes faktisk noe av det beste man kan ta med seg hjem er mat og drikke, feks er flotte, røkte spekeskinker utrolig rimlig og
flere steder kan man få slike vakumpakket og klar for å legge i kofferten for en kort flytur.

Det finnes dessuten mange fantastiske antikk-gjenstander og snurrepiperier rundt på de mange antikk og bruktbutikkene, alt fra musikkinstrumenter til militæreffekter som nikker til landets kommunistiske historie.
Vær bevisst når du handler historiske ting, også i Ungarn er det delvis restriksjoner på utførsel av kulturhistoriske skatter.

Og så til tusenkroners spørsmålet: Kan/skal man prute?
- Kjøper du for 10000 HUF eller mer, på nærsagt alle antikkbutikker/markeder, så kan du godt forsøke å prute ned prisen litt - men på småkjøp er dette ikke så vanlig.
Det samme gjelder på “vanlige” butikker - det er ikke normalt å gi avslag ved feks kjøp av kamera, skinnvarer eller klær på butikker, så man har ikke tyrkisk basar følelsen. (Heldigvis?)
En del av våre gjester har imidertid spart penger på MVA refusjon på kjøp i butikker hvor dette har vært mulig, du kan lese mer om dette på vår budapest side her!

Lykke til!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Souvenir, håndverk og antikk

Karta