Klippehalvøya Tihany som nesten deler Balaton i to er en av sjøens største turistmagneter på sommertid. I byen av samme navn finner du den aldeles nydelige Abbeykirken samt et Benediktinerkloster som begge kan føre historien sin tilbake til tiden da dette området var et religiøst senter i Ungarn.

Halvøya huser også Ungarns første nasjonalpark, så hvis du foretrekker stillhet og natur framfor historie og kamerakøer kan Tihany også tilby det. Man kan komme til Tihany med både buss, fra Balatonfüred, ferje fra Siófok, Szántód og Balatonföldvár.

I sentrum finner du et benediktinorderkloster som ble grunnlagt i 1055 av Andreas I, som faktisk også er gravlagt i klosteret. Den flotte kirken ble gjenoppbygd i barokk stil i 1754, og sammen med klosteret er dette er en populær turistattraksjon. Fra høyden hvor kirken og klosteret ligger, er dette stedet du får en av Balatons mest superbe utsikter over hele innsjøen Balaton, og stedet er prydet på flere turistkort og ikke minst brosjyrer fra regionen.
Tihany ligger kun 10 km fra Balatonfüred, noe som gjør Tihany til en ekstra populær destinasjon for turister som reiser både til fots og sykkel.

Tihany huser også den største naturlige innsjøen ved siden av Balaton, Belsö-tó, hvor du kan bade eller fiske. Om vinteren kan du gå på skøyter på denne innsjøen vakre trollske omgivelser, men de fleste besøker Tihany om sommeren og går dermed glipp av dette!

Om uheller er ute: Lege: Tihany, Kossuth Lajos utca 33, Apotek: Tihany, Kossuth Lajos utca 10.

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Tihany

Karta