Balatons sørside er en av de mest populære og hvem har ikke hørt gjeterord om de gode vinene fra Zamárdi-området eller om strandfestene på utelivs-eldoradoet Siofok?

Først og fremst er det sistnevnte by, Siofok, som trekker folk til sørsiden av Balaton. Siofok er en fullblods badeby, med flott strandpromenade hvor man kan bo på tilhørende strandhotell samt et knippe små pensjonater.

Her er det et yrende folkeliv fra medio juni til starten av september, hvor det er strandfester, festivaler og konserter stort sett hele tiden. Faktisk har den internasjonale TV kanalen MTV serier som har vært basert fra Siofoks nattklubber.
- I kraft av å være motoren for sommerturisme har Siofok en imponerende meny av aktiviteter, enten man ønsker badeliv eller man vil fordype seg Imre Kalman’s verker på hans eget museum, som er reist for den kjente komponisten
i Siofok sentrum.

På østsiden av Siofok ligger “Aranypart”, kjent som gullstranden og dette sammen med Coca Cola Beach Club er ansett som noen av de beste strendene i Balaton. Til tross for at ute og restaurantlivet er livlig i dette området, er dette også det mest populære området for småbarnsfamilier, ettersom det er temmelig grunt og dermed trygt for våre minste å bade.

I likhet med øvrige deler av Balaton har også sørsiden flotte turområdene, som kliffene som går fra sør og videre rundt til Balatonkenese på nordsiden.Du kan også dra ca 10 km fra Siofok på vingårdsbesøk i historiske landsbyen Zamárdi, med røtter fra 1100 tallet. Dette er en sjarmerende liten landsby med vel 2300 fastboende. Her finner du flere små gjestehus og ikke minst vingårder som har hvitviner i alle prisklasser.

Drar du litt lengre ned finner du Szantodpuszta hvor det ligger hesterancher på rad og rekke som tilbyr program for både unge og gamle med hesteinteresse.

Dette tilbyr vi for deg som ferier på sørsiden:

Vi i Balaton.no en spesiell avtale med eieren av en kunstercamp med hester og bomuligheter sommeren igjennom. Dette er et flott, landlig anlegg som ligger på sørsiden hvor opptil 20 personer kan bo sammen på et flott turistanlegg med panorama over den flotte innsjøen.
- På sørsiden har vi også et rustikk slottshotell som kan leies for inntil 30 gode venner, med privatbasseng og selvhushold, hvor man bor i et flott restaurert “kuria” med alt av fasiliteter, men dette stedet ligger ca 30 min fra Balatonsjøen.

Kontakt oss også gjerne om du har spørsmål om overnatting på mer normale hoteller til knallpriser i Siofok, Balatonlelle eller Balatonboglar, fantastiske sykkelturer fra vingård til vingård eller en skreddersydd gourmettur på sør/nordsiden.

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Sørsiden av Balaton

Karta