Kali bassenget ligger på innsiden av den nordlige delen av Balaton, og omtales på folkemunne som det ungarske Toscana

Dette er altså strengt tatt ikke et område som tilhører Balaton, men 10 - 15 min biltur inn fra Balatonsjøen på nordsiden.

Store deler av området er en nasjonalpark som ble etablert så tidlig som 1984 på grunn av sine geologiske kvaliteter.
Landsbyturismen har vært økende i dette området siden den gang, ikke bare på grunn av det unike landskapet, men også fordi i landsbyene som ligger tett i tett i dette området har bevart klassisk ungarsk bondearkitektur.
Dette er klassisk ungarsk, ekte og gjestfriheten står i fokus. Dessuten er det flere småskala produsenter av vin og kortreist mat i denne regionen.

Små landsbyer vi liker er Salföld, Szentbékkéla, Mindszentkála, Kővágóörs, Kékkút, Köveskál som alle er verdt et besøk, enten via bil eller på sykkelsetet, og flere av landsbyene er en del av Művészetek Völgye, kunsterdalen som omfavner flere små landsbyer med gallerisamkjøring,
utstillinger og atleri for ungarske såvel som internasjonale kunstnere. Dessuten arrangeres det masse konserter i denne regionen.

Balaton.no kan blant annet bistå med besøk på BIO drevet gartneri som produserer økologiske grønnsaker, urter og juice, småprodusenter av spekemat og ost eller på flotte, små vingårder som leverer så og si hele sin (hvite eller rosé) produksjon til anerkjente østerrikske og tyske restauranter. Vi har også bistått nordmenn som ønsker å lære brukskunst teknikker og maling over lengre tidsperioder med kontakt og opphold i denne regionen.

Dessuten kan du på egen hånd gå på fotturer, sykkelturer og eksusjoner på ett av de mange markedene, enten med fokus på antikk eller mat.

Ta gjerne kontakt med oss i Balaton.no for informasjon om helt fantastiske vingårder og hoteller med tonnevis av sjel som er plassert i denne regionen, tilpasset både familier og deg som reiser med en god venn!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Káli basseng / Kunstnerdalen

Karta