Søker du etter de beste viner fra Balaton-regionen, eller vakre turveier i den uberørte naturen? Ved Badacsony-fjellet kan du finne begge to!

Ved foten av det karakteristiske Badacsony-fjellet, av vulkansk opprinnelse, ligger det fire hyggelige og pittoreske vinlandsbyer, men det er kanskje i enda høyere grad utsikten fra de skogkledde fjellskrentene og den lokale vinen, som tiltrekker seg turister. Nasjonalparken på fjellets flate topp er absolutt et besøk vert. Det er mange fantastiske utsiktspunkter i nasjonalparken.

Badacsony og områdene rundt regnes som ett av de vakreste landskaper i Ungarn. Selve fjellet er en gammel vulkan på 437 m o h. og høyest i regionen. Områdene er ikke bare interessante geologisk sett, her er det også et rikt plante- og dyreliv.

På klipper og i skogen kan en finne reder for ulike fuglearter, f eks rødfotet falk, ravner og klippefugler ellers. I området under Szigliget-høyden beiter grågåsa. Ved forvitring av de vulkanske bergartene, gjenstår nå basaltsteiner som store monumenter i landskapet ved Szentgyörgy-fjellet i Badacsony.

Gå opp til Badacsonyplatået og få panoramautsikt over Kali-bassenget og besøk de mange vinkjellerne på veg ned de bratte skråningene.

Badacsony er senteret i vindistriktet med Badacsonytomaj, Badacsonylábdihegy og Badacsonytördemic. Les mere om vindistriktet og Badacsony-vinene her!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Badacsony

Karta