Menu
Your Cart

Områder rundt BalatonI korte trekk kan du dele Balaton inn i 4 deler; Vestsiden med Heviz, Nordsiden med de sjarmerende mini-landsbyene og vinområdene, Nordøstsiden med sentrum Balatonfüred og Sør - sørøst siden med partyeldoradoet Siofok i sentrum.

Fra bildene under kan du velge hvilket av områdene du ønsker å utforske, samt utvalgte små byer vi mener det er verdt å besøke rundt den mektige Balaton-sjøen. Husk at avstanden er ikke stor, så legg gjerne inn tid til å seile, sykle eller busse rundt mellom de ulike områdene av sjøen for spennende opplevelser!

Stedene ligger som perler på en snor og  dette er bare noen få forslag, men vi håper at det kan inspirere til besøk i det ungarske land!
balatonguide 0 785
Tapolca er en pittoresk, liten by, som er omgitt av høydedrag, og er mest kjent for en kald og krystallklar underjordisk sjø (Barlang-tó på ungarsk) og den nærliggende innsjøen (Malom-tó).
balatonguide 0 700
Sárvár er nok en mangslungen liten by med en rik historie. Den ligger langs bredden til elven Rába.
balatonguide 0 691
Lille-Balaton ligger sørvest av innsjøen Balaton, og har et rikt natur- og kulturlandskap, hvorav mye er beskyttet som naturreservat.
balatonguide 0 682
Søker du etter de beste viner fra Balaton-regionen, eller vakre turveier i den uberørte naturen? Ved Badacsony-fjellet kan du finne begge to!
balatonguide 0 679
Klippehalvøya Tihany som nesten deler Balaton i to er en av sjøens største turistmagneter på sommertid. I byen av samme navn finner du den aldeles nydelige Abbeykirken samt et Benediktinerkloster som begge kan føre historien sin tilbake til tiden da dette området var et religiøst senter i Ungarn.
balatonguide 0 646
Kali bassenget ligger på innsiden av den nordlige delen av Balaton, og omtales på folkemunne som det ungarske Toscana
balatonguide 0 587
Balatons sørside er en av de mest populære og hvem har ikke hørt gjeterord om de gode vinene fra Zamárdi-området eller om strandfestene på utelivs-eldoradoet Siofok?
balatonguide 0 579
Siofok er utvilsomt Balatons „Beach City”, og kjent som aktiv ferieby med masse å by på for store og små.
balatonguide 0 572
Balatonfüred er utvilsomt sentrum på nordsiden, både som kommunesenter og med sin turistvennlig infrastruktur.
balatonguide 0 537
Hvem har ikke hørt om de helsebringende termalvannkildene i Heviz? Dette er nok det stedet i Ungarn flest nordmenn har kjennskap til ved siden av Budapest.
balatonguide 0 528
Nordsiden av Balaton tiltrekker seg et noe mer voksent publikum, enn Siófoks hektiske, ungdommelige mylder. Her er det en tilbakelent, litt aristokratisk stemning som både kan tilskrives de mange små byenes historiske røtter. Balatonfüred er den nordlige delen av Balatonsjøens eldste og mest populære by, og ruver som et naturlig midtpunkt.
balatonguide 0 497
På vei ned motorveien fra Budapest til Balaton passerer man Ungarns tredje største innsjø, Velencesjøen.
balatonguide 0 486
Vestsiden av Balatonsjøen er veldig variert.
balatonguide 0 475
Veszprém er et av Ungarns aller viktigste historiske senter, med både festning og katedral som kan dateres helt tilbake til det 11-århundre. Byen ligger ” på vei til Balaton” fra Budapest, i en avstikker fra gode motorveien som går til Balaton.
balatonguide 0 475
Balatonszőlős er en liten landsby ca 5 min unna Balatonfüred!
balatonguide 0 458
Vi kaller det porten til Balaton, da dette området er blant de aller første du møter på Balaton/nordsiden når du kommer ned fra Budapest.
balatonguide 0 445
Ved sjøens vestligste punkt ligger byen Keszthely, som er en av de få byene i området som ikke utelukkende lever av turisme.
balatonguide 0 438
Besøk de sørlige strendene ved Balaton og bli sjarmert!
balatonguide 0 429
Distriktet Szántód og Szántódpuszta ligger ca 5,1 kilometer sør for fergekaien som jevnlig har avganger mellom nord og sørsiden i turistsesongen.
balatonguide 0 420
Somogyvámos er en landsby i Somogy fylke. Det er ca 25 km nord for Kaposvár, og ca 25 km sør for Balaton.
Viser 1 til 20 av 20 (1 Sider)
Vi ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Noen av disse er nødvendige for at siden vår skal fungere, andre bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av cookies og pixels.
Bionwell - Masszázsfotel | Vibrációs tréner| Infraszauna | Futópad
Árpád u. 27/A Nagyatád, Baranya megye 7500
Telefon: +36-20-9368-768 $0 to $500.000 https://bionwell.hu/image/catalog/Logok/image.jpg