Besøk en vingård i Balatonregionen og smak på de fruktige vinene som dyrkes i ett av de 6 vindistriktene rundt Balatonsjøen!

For vinkjennere er det lenge vært kjent at klimaet rundt Balaton-sjøen er ideelt for druedyrking og vinproduksjon. Sjøen er nærmest som et speil for sollyset, så mange mener vindruene her får mer lys enn i andre vinregioner.

Kombinasjonen av middelhavsklima og et jordsmonn med innslag av vulkanske bergarter, har gjort regionens viner kjente og kjære helt siden romertiden for to tusen år siden. Dusinvis av regionens små og store vingårder venter tålmodig på ditt besøk!
Her finner man både små boutique drevne vingården som produserer 5 - 10000 flasker pr år til større vingårder som eksporterer vin til hele EU. - Vi hjelper gjerne med å finne de riktige gårdene, enten du er alene eller sammen med flere, og kan legge opp turer med minibuss, sykkel eller buss, alt etter hva dere foretrekker. Vi har hatt gjester som har besøkt mer enn 5 vingårder på samme dag, og fortsatt rukket seg hjem til middag i Budapest samme kveld!

Mer info og prisoverslag får du ved å kontakte oss via vårt kontaktskjema!, og om du skriver så nøyaktig som mulig med dato / tider / antall og fine ønsker, så skal vi gjøre vår allerbeste for å sikre deg en flott vinopplevelse!

Et reiseforslag:

Om du besøker Budapest - dra ned til Balatonsjøen for en vinutflukt!
Det tar bare halvannen times biltur med minibuss til Balaton. Om ønskelig sender vi med en av våre norsktalende guider som kyndig følger dere underveis, og som regel besøk man første vingård med vinsmaking allerede før lunsj.
Lunsjen foreslår vi at man tar på lokal vingård tilhørende Csopak-Balatonfured vinstrikt, med utsikt over den flotte sjøen, eller for de spesielt interesserte ombord på en båt!
Deretter besøker vi ytterligere vingårdsbesøk med vinsmaking og kortreist-småmat underveis, før turen går tilbake til Budapest. Man kan dessuten kjøpe med seg litt vin fra vingårdene en besøker. Da vet man jo hva man kjøper med seg og som regel er prisene veldig hyggelige!
Prisidé: Om man er 6 personer vil en slik tur, totalt koste ca 700 kr pr person

Ønsker du en skikkelig fin vingårdsutflukt til Balaton? Kontakt oss for et uslåelig knalltilbud

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Vingårdsbesøk

Karta