Her finner du noen av våre favoritt restauranter ved Balaton!

Et godt tips er imidlertid som vi sier Budapest: styr unna alle restauranter med engelsk eller tysk meny og

gå for erkeungarsk lett tilbaketrukket fra turiststrømmen!:-)

North Shore

Anna Cafe & Confectionery
Addresse: 8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.
Om restauranten: Anna Cafe er en eksklusiv Anna Cafe er et eksklusivt konditori i Balatonfüred med hjemmelagde kaker og kaffe av høy kvalitet.

Nem Kacsa Restaurant
Addresse: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca
Om restauranten: Restaurant med flott utsikt over marinaen i Balatonfüred. De dyrker de fleste av ingrediensene selv. En gjenganger på menyen er and, men andre hovedretter og blant annet hjemmelaget pasta er også et utmerket valg på menyen.

Borcsa Restaurant
Addresse: 8230 Balatonfüred, Tagore sétány
Om restauranten: Borcsa er åpen året rundt og har en flott utsikt over Balaton. Restauranten har et stort utvalg av internasjonale, ungarske og en del grillretter på menyen. De har også et godt utvalg av Balatonregionens beste viner.

Bock Bisztró Balaton
Addresse: 8314 Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.
Om restauranten: Skikkelig ungarsk kvalitetskjøkken med store porsjoner. Utsikten over Balatonsjøen er fantastisk.

Bergmann Confectionery
Addresse: 8230 Balatonfüred, Petőfi Sándor utca 64.
Om restauranten: Tradisjonelle smaker og et tradisjonelt ungarsk interiør er hva som kjennetegner Bergmann. De har et stort utvalg av lekre kaker, is, kaffe og andre spesialiteter.

Baricska Csárda
Addresse: 8230 Balatonfüred, Baricska dűlő
Om restauranten: Csárda Restaurant ligger midt i Balatonfüred. Det er en typisk tradisjonell restaurant med fantastisk utsikt fra terrassen.

Bistro Sparhelt
Addresse: 8230 Balatonfüred, Szent István tér 7.
Om restauranten: Bistro Sparhelt har et moderne og minimalistisk interiør. Kjøkkenet baserer seg på det franske og lager all mat med ferske ingredienser.

Carpaccio Restaurant
Addresse: 8226 Alsóörs, Szent István utca 40.
Om restauranten: En italiensk restaurant på nordsiden av Balatonsjøen. På menyen er kvalitetsmat som supper, diverse hovedretter og selvfølgelig pizza og pasta.

Chianti Restaurant
Addresse: 8200 Veszprém, Csermák Antal utca 13.
Om restauranten: Chianti er en av de beste restaurantene i Veszprém. Kjøkkenet er av høy kvalitet og jobber med helt ferske og nydelige råvarer. Du kan velge blant vanlig à la carte og en smaksmeny med flere mindre retter.

Cocomo
Addresse: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 4.
Om restauranten: Frokoststed, restaurant og partysted i Balatonfüred.

Code Zero
Addresse: 8229 Csopak, Örkény István sétány 8-16.
Om restauranten: Strandbar med street food (biff, kylling, svin, fisk etc) som er laget ipå grillen. De har et godt utvlg av viner fra regionen og fin utsikt over Balatonsjøen.

Echo Étterem
Addresse: 8237 Tihany, Visszhang domb 23.
Om restauranten: Moderne Ungarsk kjøkken. Echo har en av de beste utsiktene over Balatonsjøen og er bare 200 meter fra Echo has one of the best panorama by Lake Balaton, it is only 200 meters far away from the Tihany-kirken. Restauranten passer også godt for større grupper.
pizza, pasta og diverse kjøttretter.

Elefánt restaurant & Café
Addresse: 8200 Veszprém, Óváros tér 6.
Om restauranten: Moderne restaurant midt i sentrum av slottsbyen i Veszprém. Restauranten serverer super mat som supper, salater, pizza, pasta og diverse kjøttretter.

First Hungarian Winehouse - Szeremley Estate
Addresse: 8258 Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor utca 5.
Om restauranten: Ungarsk kjøkken med hovedfokus på kvalitet fremfor kvantitet. Restauranten bruker kun lokale ingredienser og vinhuset er spesielt kjent for sin egen sorte druesort “Kéknyelvű”.

Fék Restaurant
Addresse: 8243 Balatonakali, Pacsirta utca 1.
Om restauranten: Fék er en restaurant, dagligvarebutikk, iskrembutikk og konditori. Hver helg er det også en markedsplass her som selger lokale produkter.

Ferenc Pince Csárda
Addresse: 8237 Tihany, Cser-hegy 9.
Om restauranten: Ungarsk kjøkken som spesialiserer seg på en spesiell type ungarsk okse (grå-okse/Mangalica) samt ungarsk fiskesuppe. Restauranten serverer egenprodusert vin og vin fra regionen.

Figula Wine Bar
Addresse: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 4.
Om restauranten: Vinbar med bra viner og snacks. Figula ligger midt i Balatonfüred og tar imot vinelskere året rundt.

Hajógyár Restaurant
Addresse: 8230 Balatonfüred, Tihanyi műút 1.
Om restauranten: Hajógyári blander det ungarske kjøkkenet med internasjonale gastronomitrender. De serverer frokost, lunch og middag. Brød, syøltetøy, pasta og iskrem er hjemmelaget. Utsikten fra restauranten er en av de beste ved hele Balaton.

Határ Restaurant
Addresse: 8220 Balatonalmádi, Óvári Ferenc utca 72.
Om restauranten: Kvalitetsrestaurant med koselig interiør. Tradisjonelle retter som gulasjsuppe, biff-gulasj, paprikash og mange fiskeretter i tillegg.

Szeremley Winehouse
Addresse: 8261 Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor utca 5.
Om restauranten: Szeremley er et mat- og vonhus i hjertet av Badacsony hill. Høy kvalitet med ingredienser fra restaurantens egen gård.

Horváth House Wine Gallery
Addresse: 8230 Balatonfüred, Gyógy tér 3.
Om restauranten: Restauranten ligger i kjelleren til “Horváth House” midt i Balatonfüred. Maten er laget av lokale ingredienser og de har et stort utvalg av viner, palinkaer og saft fra Balaton-regionen.

Karolina Fűszerkertje
Addresse: 8237 Tihany, Felsőkopaszhegyi út 35.
Om restauranten: Karolina Fűszerkertje er en moderne og elegang restaurant med flott utsikt over Balaton. Kjøkkenet er en blanding av ungarsk og internasjonalt sammen med tradisjonelle smaker. Flott utsikt over Balaton.

Katica Bakery, Café and Teahouse
Addresse: 8174 Balatonkenese, Fő utca 21.
Om restauranten: Katica er et bakeri, café og restaurant i Balatonakarattya. De har et bredt utvalg av forskjellig kaffe, te og tradisjonelle sunne frokostretter. Restauranten serverer også tradisjonelle kjøttretter, fiskeretter og har en egen spesialitet med egne is-kremer.

Kistücsök Restaurant
Addresse: 8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.
Om restauranten: I sentrum av Balatonszemes ligger restauranten Kistücsök hvor gamle tradisjoner og det moderne kjøkken smeltes sammen. Restauranten er en av topp 10 i Ungarn!

Kővirág Restaurant
Addresse: 8274 Köveskál, Fő út 9/a
Om restauranten: Kővirág har en bonderomantisk innredning. Kjøkkenet er av høy kvalitet og med store porsjoner. Menyen skifter hver 3. dag, men noen signaturretter finnes fast på menyen. Restauranten har både egen hjemmelaget vin og vin fra Balaton-området.

Kukorica Csárda
Addresse: 8623 Balatonföldvár, Budapesti út 41.
Om restauranten: Kukorica Csárda er en tradisjonell restaurant i gammel stil og en av de beste “Csárda” ved Balaton. Restauranten ligger i Baltonföldvár og tilbyr både tradisjonell mat og mer internasjonale retter. Av de mer tradisjonelle rettene er for eks. gulasj, ungarsk biffgryte med hjemmelagde nudler og Somló-kake.

Laposa Winery
Addresse: 8261 Badacsonytomaj, Római út 197.
Om restauranten: Laposa produserer vin fra druer som Piesling, Pinot gris, Juhfark, etc. Du kan prøve alle vinene med forskjellig kaldmat fra regionen. Dersom du reserverer kan kokkene til og med lage en spesiell meny for mindre grupper. VInsmaking med guider er også mulig å få til.

Léda Confectionery
Addresse: 8624 Balatonszárszó, Fő utca 2.
Om restauranten: Léda er Balatonszárszós beste konditori med nydelige kaker, iskrem og kaffe.

Mákvirág Winehouse and Restaurant
Addresse: 8253 Révfülöp, Petőfi utca 4.
Om restauranten: Mákvirág ligger i en over 100 år gammel bygning på toppen av en ås i Révfülöp. De serverer egne viner, grillretter, gryteretter og ovnsretter.

Maurus Restaurant and Wine Bar
Addresse: 8230 Balatonfüred, Aranyhíd sétány 6.
Om restauranten: Maurus er en miks av internasjonal bistro og mediterransk trattoria i Balatonfüred.

MÁRGA Bistro
Addresse: 8229 Csopak, Szitahegyi utca 28.
Om restauranten: Restaurant med topp kvalitet som satser på moderne ungarske retter. Stedet ligger midt i Csopak-høyden med en av de mest spektakulære utsiktene i området.

Mi a kő
Addresse: 8274 Köveskál, Fő utca 25.
Om restauranten: Vinbutikk, vinbar og restaurant. Menyen skifter månedlig avhengig av hvilke råvarer som er tilgjengelige.

Neked Főztem Gastropub
Addresse: 8251 Zánka, Fő utca 7.
Om restauranten: Neked Főztem er en gastropub hvor menyen kommer an på tilgjengelige lokale ingredienser. Menyen er kun skrevet på en krittable og skiftes regelmessig.

Stari Artisan Brewery
Addresse: 8300 Tapolca, Petőfi Sándor utca 12.
Om restauranten: Stari Bryggeri ligger i Tapolca og prioduserer 7 typer øl, pilsner, mørkt øl, hveteøl, irsk øl samt hveteøl med kirsebær-, plumme og grapefrukt-smak.

Sáfránkert Restaurant
Addresse: 8229 Paloznak, Fő utca 1.
Om restauranten: Sáfránkert ligger i Paloznak. Kjønnenet er stort sett basert på grillmat laget på en mer innovativ måte. De bruker sesongens kjøtt, fisk og grønnsaker.

Terazza Bistro & Bar
Addresse: 8330 Sümeg, Csalogány utca 7.
Om restauranten: Toppklasserestaurant i Sümeg-åsen. Moderne europeisk kjøkken med lokale ingredienser og hvor de gror egne urter som de bruker i maten. Vinutvalget er hovedsaklig fra Balaton-regionen. Restauranten tilbyr også en del smaksmenyer.


South Shore


Amigó Restaurant and Pizzeria
Addresse: 8600 Siófok, Fő utca 99.
Om restauranten: Amigó har steinovnsbakte pizzaer samt pastaretter og mer klassiske og moderne retter. Moderne atmosfære.

Bella Italia Restaurant
Addresse:8600 Siófok, Fő tér 4.
Om restauranten: Hyggelig italiensk restaurant med fantastisk pizza. De har også et fint utvalg av risottoretter, salater og desserter.

Bujdosó Winery
Addresse: 8638 Balatonlelle, Várszói út
Om restauranten: Bujdosó Vingård ligger på sørsiden av Balaton. De har hovedsakelig hvitviner og noen veldig bra musserende viner.

Chateau Visz Gourmet Restaurant
Addresse: 8681 Visz, Berencsepuszta
Om restauranten: Restaurant av høy klasse basert på lokale retter laget av lokale ingredienser. Ligger ved skogen nær Balatonlelle. En tidligere Michelinstjernekokk startet restauranten.

Hegyi Csárda Balatonlelle-Kishegy
Addresse: 8638 Balatonlelle-Kishegy, 0107/31 hrsz.
Om restauranten: Hegyi Csárda ligger i Balatonlelle ved Kishegy. Utsikten er enorm fra terrassen. På menyen står hjemmelaget mat fra friske og naturlige ingredienser.

Mala Garden
Addresse: 8600 Siófok, Petőfi sétány 15/a
Om restauranten: Mala har en eksotisk atmosfære blandet med minimalistisk Balinese-design. Utsikten over Balaton fra terrassen er spektakulær. De har malay, thai og ungarske retter samt et godt utvalg av ungarske viner.

Mauro Ristorante, Pizzeria & Gelateria
Addresse:8621 Zamárdi, Kiss Ernő utca 1.
Om restauranten:En av de beste restaurantene på sørsiden av Balaton. Mauro ligger rett ved vannkanten og serverer italienske retter som risotto, pasta, pizza og desserter.

Rádpuszta Csárda and Leisure Centre
Addresse:8638 Balatonlelle-Rádpuszta, 9033/11 hrsz.
Om restauranten:Rolig atmosfære og tradisjonelle retter er det som kjennetegner denne restauranten. Levende sigøynermusikk og folkloreshow kjennetegner restauranten. Det er også en liten zoo hvor barna kan møte forskjellige dyr.

Spoon il Mercato Restaurant
Addresse:8172 Balatonakarattya, Rákóczi út 44.
Om restauranten:Spoon ligger i Bgalatonakarattya og har en mediterransk atmosfære med italiensk kjøkken. Mesteparten av ingrediensene er fra Italia.

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Restauranter ved Balaton

Karta