Streetfood i Balaton? Klart det!

Balaton som enhver turistdestinasjon (husk; Balaton har en hovedsesong på knappe 3 måneder) har selvsagt en rekke småutsalg for kjapp og små måltid.


I tillegg til Gyors (Kebab) og internasjonale schalger som hamburger og pizza av høystvarierende kvalitet, så har imidlertid regionen en streetfood varianter som lokale ungarere, halv-ungarere og oss i forintens-venner går mann av huse for å spise.

Hekk (fritert fisk) er kanskje de lokales største snakkis og her diskuteres det jevnlig over hvilke steder / strand som serverer den beste. Servers ofte som fish and chips style, men her kommer som oftest hele fisken ut (uten hode) og man rensker ut bein på egenhånd. (..)
Langos, en salt, fritert flatt-brødvariant som serveres med en overdose rømme / hvitløk og kan være tøffesaker for en sartmage - men etter 5 dager ved sjøen og x antall timer i sola er dette noe mange turister også sniker i køen for å sikre seg.
De lokale pølsene, såkalt kolbász er favoritt på kontoret her - faktisk tro vi at vi er det eneste reisebyrået med kolbász-friday 1 gang i måneden! (Prove us wrong - så får du en overraskelse i posten!)
Disse smaksbombene kan man oppleve å få servert som spekemat med fersktbrød og oster på mange vingårder, men på stranden kommer disse som oftest som en grillet, varm variant med brød og sennep.
Langt kraftigere enn en normal, norsk pølse i lompe, men hei!: Utrolig godt og spennende, og de fleste gode stedene lager faktisk sine egne varianter så her er det dags for en virkelig lokal opplevelse.

Som dessert går man tilbake til Habsburg-røttene - vi snakker pannekaker som er fylt med kakao, syltetøy eller vanilje/cottagecheese blanding. Søtt og som du sikkert gjettet; kalorifullt!

Småutsalg og halvsjabby streetfood buer finner du så og si overalt - og vi tør påstå det er vanskelig å gå sulten lenge. Prisene er mildt sagt moderate, men komforten på de minste stedene er kanskje også tatt ned - og du blir instrodusert til tynneservietter og plastgaffel som oppdekning. Om disse folkelige variantene ikke frister, så finner du normalt mer ordinære restauranter i alle tettsteder, du lese litt mer om våre restaurantanbefalinger i Balaton her!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Gatemat på strandsjappene

Karta