Balaton.no

Balaton.no logo

Keszthely

Ved sjøens vestligste punkt ligger byen Keszthely, som er en av de få byene i området som ikke utelukkende lever av turisme.

Det betyr blant annet at byen også er vert et besøk på vinterstid hvor det ofte er mulig enten å gå seg en tur på sjøen, eller eventuelt ta skøytene fatt. Byens gågate og Festetics-slottet er hovedattraksjonen, men også strendene og muligheter for å seile, tiltrekker seg mange. Har du kommet det til Keszthely, er det også vert bryet å ta en tur til Hévíz.

Keszthely er en vakker by med nesten 23.000 innbyggere ved det nord-vestlige hjørnet av Balaton. Det er en av de største byene ved Balaton, og er et kulturelt og pedagogisk senter og en universitetsby. Keszthely er et av de mest populære turiststedene ved Balaton, antakelig på grunn av sin fine, gamle bykjerne, historiske monumenter, museer, kulturelle programmer, og nærhet til Hévíz. Mens Siófok er party-hovedstad ved Balaton, er Keszthely et mer fredelig feriested, og anbefales for familieferie.

Museum i Keszthely
Alt du kan ønske å vite om innsjøen Balaton, inkludert dannelsen, flora og fauna, historie, badekultur-og sjøtrafikk samt arkeologiske og etnografiske minner i 7.000 år, kan oppleves på Balaton Museum.

Marsipan-modell av Festetics Slottet er utstilt på marsipanmuseet. Dukkemuseet tilbyr et rikt utvalg av søte dukker og dukker kledd i folkedrakter, og en miniatyr av parlamentet i Budapest laget av sneglehus.

Museet huser også voksfigurer av kjente personligheter i ungarsk historie. Øy-badet, bygget i 1892, er et vakkert badehus forbundet til land via en stolpebrygge.

Programmene for sommersesong i Keszthely starter allerede i slutten av april med Helikon-seremonien for litteratur. Dette arrangementet startet første gang i 1817 og har blitt en tradisjon. Så følger Balaton Festival i mai med Festetics Slottets klassiske musikkprogrammer. Sommerteaterne i Keszthely og holdes i juli og august i parken ved slottet. Vinfestivalen i august trekker til seg mange besøkende.

Om uhellet er ute: Lege: Keszthely, Sopron u. 2., Apotek: Keszthely, Sopron u. 2.