Balaton.no

Balaton.no logo

Balatonfüred

Balatonfüred er utvilsomt sentrum på nordsiden, både som kommunesenter og med sin turistvennlig infrastruktur.

Her finner du flere marinaer, en kjede av varme kilder med mineralholdig vann, skjønne, fredede bygninger fra 18. og 19. århundre samt selvsagt flere flotte restauranter.

Og selvsagt har füred flere flotte hoteller og byens har i bærekraftig turistnæring jobber for å etablere byen som en helårs destinasjon, fremfor den sterke sesongfokuset som nå hersker. Det finnes 3 - 4 nye hotell som har både “vanlige rom” og rom tilpasset familier på gjennomreise, ta gjerne kontakt med oss for noen gode forslag til hyggelige priser.

Balatonfüred er en populær by og den er tiltrekkende, ikke bare for sine gamle og staslige bygg, men også for all slags underholdning og aktivitetstilbud som jevnlig arrangeres her. Det skal faktisk godt gjøres å besøke byen i medio juni - medio september uten å komme inn i en festival, enten det er med vin eller maritimt fokus.
Men hva som kanskje er mest slående er at byens haveområde/promenade virkelig er rustet opp, takket være handlekraftige folkevalgte og dette området er sammen med Siofok på sørsiden av Balaton det mest innbydende og hektiske, med seilbåter, turister og fastboende som koser seg i sola!
Balatonfüred er også kjent for sitt helsebringende mikroklima, og en av landets mest kjente hjerte- og lungeklinikker ligger faktisk her. I begynnelsen av juni arrangeres det kjente Anna-ballet. Da kommer folk i 18-og 19-hundretallets festantrekk og deltar i veledighetsball, med storstilt årlig kåring av “belle the ball”. I begynnelsen av juli avholdes seilasen “Blue Ribbon” som går rundt sjøen, og i august er det mange flere sports- og kulturarrangementer, mens det i september er fokus på mat- og vinfestivaler.
Også for shoppingentusiastene er Balatonfüred helstøpt, med det greske kvarteret “Greek quarter”, som er et middelhavsinspirert shoppingområde med butikker og kafeer, tillegg til flere flotte og eksklusive butikker på marina promenaden.

Nærmeste bebyggelse rundt Balatonfüred er Tihany, Aszófo, Balatonszolos og Csopak, hvor spesielt sistnevnte er kjente for sine vinmarker og strender. Vi i balaton.no tilbyr dagsutflukter fra Budapest til Balatonfüred daglig fra April til oktober, som inkluderer seiling på Balaton med egen båt/skipper og vingårdsbesøk med vinsmaking på Csopak’s mest staselige vingård!

Ta kontakt med oss for mer informasjon!